Despre noi

Începuturile noastre, ca în legenda grecească a lui Iason și a corabiei sale Argo, au pornit cu o călătorie

"Totul a început într-o zi toridă de vară a anului 2002, cu un apel telefonic prin care eram chemat să urc în podul unei case, după niște tablouri vechi. Aplecat pe sub grinzile de care mă apăram cu greu, într-o mare de întuneric, cu o lumânare în căușul mâinii, ca o insulă de lumină, am descoperit universul ascuns al pictorului Raul Lebel.
Fericit, cucerit iremediabil, am cumpărat aceste lucrări cu speranța de a realiza o expoziție. Am început să mă documentez prin biblioteci, arhive, muzee, descoperind, încet, fragmente din viața artistului expatriat în Franța. Dar am vrut să aflu mai mult, și așa am ajuns la Paris pe urmele artistului. După săptămâni de căutări, am aflat că din Paris s-a mutat în Provance – Roussillon. De acolo, într-un final, după o muncă similară cu a unui detectiv, i-am descoperit ultimul atelier, într-o insulă îndepărtată din sudul Africii, numită La Reunion. În această insulă pot spune că cercetările asupra vieții pictorului, Raul Lebel, s-au împlinit, iar rezultatele sunt reunite în albumul de față." Adrian Buga

In 2007 am realizat primul album și prima expoziție. De atunci misiunea noastră a fost de a descoperi și de a pune în valoare orice artist uitat, pentru că "orice pictor uitat este o pierdere de neiertat" și am continuat și pentru alți artiști, care sunt acum așezați pe locul pe care îl merită.

Cu această aventură a început primul capitol pentru Argo, născut în 2008 din bucuria descoperirii și înțelegerii artei. Am fondat compania de consultanță Argo Art doar noi doi, Andreea și Adrian, și am dezvoltat-o să cuprindă, pe lângă consultanță în artă, design și propria editură, din 2014.