Cercetare

Dincolo de lucrurile acestea tehnice, care ţin de ştiinţă, încercăm, de fiecare dată când avem ocazia, să-i ajutăm pe cei care vor să descopere arta în interiorul lor şi pretutindeni în jur.
Frumuseţea artei e că te pune faţă în faţă cu nenumărate stări din care înveţi ceva despre tine. Dacă ştii să priveşti, un tablou devine o oglindă. Deci, un tablou e şi o Întâlnire, în urma căreia devii altcineva. Asta e adevărata alchimie, pe care atâtea tratate de istoria artei s-au înghesuit s-o explice.

Documentare

1. Cercetarea pentru identificarea originilor/provenienței lucrărilor, desfășurată în fonduri de specialitate: arhive, biblioteci, fonduri speciale, colecții particulare

2. Alcătuirea unor fișe tehnice ale lucrărilor, ce vor conține: stil/curent, periodizare, localizare, pe baza semnăturilor, poansoanelor, mărcilor sau a altor inscripții.

3. Întocmirea bibliografiei lucrărilor, ce va cuprinde titluri în care acestea sunt reproduse și titluri cu lucrări similare sau variante ale altor lucrări importante.

4. Realizarea unor fișe stilistice și critice prin raportarea la referințe bibliografice adecvate, reproduceri în cataloage, saloane oficiale, albume de artă.

Fișă analitică

Atribuire atelier/autor, periodizare, tehnică/material, dimensiuni
Inscripții, marcaje sau semnăturile prezente
Dosar proveniență și integrare artistică, descriere
Documentație fotografică profesionistă
Evaluare financiară
Autentificare și acordarea certificatului de autenticitate

Restaurare și Înrămare

1. Determinarea stării de conservare a lucrărilor și recomandări cu privire la operațiuni de restaurare/conservare și eliminare/diminuare a riscului de distrugere

2. Conservarea și restaurarea obiectelor de: artă plastică, sculptură, arte decorative, mobilier, textile, lemn, bijuterie 

3. Selectarea specialiștilor și a celor mai sigure metode de păstrare a integrității stilistice și estetice a lucrărilor. 

4. Înrămarea sau restaurarea ramelor deja existente pentru lucrările de artă plastică, respectând standarde muzeale, cu materiale specifice fiecărui tip de lucrare.

Fotografiere

1. Fotografierea lucrărilor de artă pentru: executare cataloage, întocmire fișe tehnice/critice, inventariere, site, incluzând conceptul grafic.

2. Fotografiile sunt executate în studio sau în cadrul colecției, de fotografi profesioniști în colaborare cu designeri experimentați.

3. Utilizarea celei mai noi tehnologii foto, lumină polarizată, flash-uri, blende, pentru pictură pe pânză, carton, grafică, sculptură, macro-fotografie pentru bijuterii, pietre prețioase, mici obiecte decorative.