Custodele Coroanei române

pentru Domni

Spre deosebire de celelalte decorații regale, Medalia “Custodele Coroanei române” se acordă prin decizia Principesei Moștenitoare, Custode al Coroanei, Alteța Sa Regală Principesa Margareta.

Concept și desen decorație: Andreea Buga
Coordonare execuție și proiect: Adrian Buga

  • Cutie și brevet

  • Medalia pentru domni, cutie și brevet

  • Detaliu medalia pentru domni

  • Medalia pentru domni

  • Medalie avers și Medalie revers, pentru domni

Medalia Custodele Coroanei Române

Caracteristici

Medalia "Custodele Coroanei române" este de formă ovală, cu dimensiunile ovalului de 40 x 30 mm şi este confecţionată din argint cu puritate de 925 la ‰.
Pe avers este reprezentat chipul în profil dreapta al ASR Principesei Moştenitoare a României, înconjurat în partea se sus de cuvintele „ CUSTODELE COROANEI ROMÂNE", iar în partea de jos, între două puncte, apare trecut anul de înfiinţare al medaliei – 2012. Pe revers este stampată în relief Cifra Principesei Moştenitoare, formată din litera M prevăzută deasupra cu o coroană.
Deasupra ovalului este coroana regală, prinsă printr-un anou de panglica din moar albastru, care are pe fiecare margine o dungă argintie.


La decorația pentru bărbați, panglica este de formă dreptunghiulară. Decorația se prinde cu ac, precum broșa, la piept, în partea stângă, deasupra inimii. Posesorii Medaliei “Custodele Coroanei Române” pot purta distincția în ocazii speciale, la un costum închis, smoking sau frac. În cazul în care decorația a fost conferită unei instituții sau organizații, ea nu poate fi purtată, ci doar expusă. Medalia nu poate fi purtată la ținute sport sau de zi cu zi.

Download document