Custodele Coroanei române

pentru Doamne

Medalia se acordă celor care au reușit o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc.

Concept și desen decorație: Andreea Buga
Coordonare execuție și proiect: Adrian Buga

  • Cutie și brevet

  • Medalia pentru doamne, cutie și brevet

  • Detaliu medalia pentru doamne

  • Medalia pentru doamne

  • Medalie avers și Medalie revers, pentru doamne

  • Detaliu medalie

Medalia Custodele Coroanei Române

Caracteristici

Medalia "Custodele Coroanei române" este de formă ovală, cu dimensiunile ovalului de 40 x 30 mm şi este confecţionată din argint cu puritate de 925 la ‰.
Pe avers este reprezentat chipul în profil dreapta al ASR Principesei Moştenitoare a României, înconjurat în partea se sus de cuvintele „ CUSTODELE COROANEI ROMÂNE", iar în partea de jos, între două puncte, apare trecut anul de înfiinţare al medaliei – 2012. Pe revers este stampată în relief Cifra Principesei Moştenitoare, formată din litera M prevăzută deasupra cu o coroană.
Deasupra ovalului este coroana regală, prinsă printr-un anou de panglica din moar albastru, care are pe fiecare margine o dungă argintie.


La decorația pentru femei panglica este de forma unei funde cu nod. Decorația se prinde cu ac, precum broșa, la piept, în partea stângă, deasupra inimii. Posesoarele Medaliei “Custodele Coroanei Române” pot purta distincția în ocazii speciale, la un taior cu sau fără pălărie și la rochii de zi sau de seară. În cazul în care decorația a fost conferită unei instituții sau organizații, ea nu poate fi purtată, ci doar expusă. Medalia nu poate fi purtată la ținute sport sau de zi cu zi.

Download document