Decorația Regală

„Nihil Sine Deo”

Decorația regală „Nihil Sine Deo” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Concept: ASR Principele Radu
Design: Andreea Buga
Coordonare execuție și proiect: Adrian Buga

  • Medalia pentru bărbați și pentru femei in cutie și brevetul

  • Decorația cu panglică pentru bărbați și cu fundă pentru femei

  • Decorația Regală „Nihil Sine Deo”

  • Decorație avers

  • Decorație revers

„Nihil Sine Deo”

Caracteristici

Decorația Regală „Nihil Sine Deo” este lucrată în bronz și în email alb. Ea este formată dintr-un oval cu lungimea de 45 mm și are în partea de sus coroana regală cu un anou. Pe avers se află efigia Regelui Carol I, cu inscripția circulară „CAROL I, REGE AL ROMÂNIEI”, încadrată cu o bordură de email alb pe care apare jos inscripția circulară „NIHIL SINE DEO”. Pe revers se află stema regală a României cu inscripția „1866-2010”. Atunci când, în anii viitori, se va bate o nouă serie de Decorații, ele vor purta inscripția cu anul respectiv după „1866”.
Panglica este de culoare roșie, cu două dungi subțiri galben-aurii pe margine și cu dungi albastre, albe și negre pe mijloc. La Decorația pentru bărbați, panglica este de formă dreptunghiulară, iar la cea pentru femei, de forma unei funde cu nod.
Decorația se prinde cu ac, precum broșa, la piept, în partea stângă. Posesorii Decorației regale „Nihil Sine Deo” pot purta distincția în ocazii speciale, la un costum închis, smoking sau frac. Femeile distinse cu această Decorație o pot purta la un taior cu sau fără pălărie și la rochii de zi sau de seară.

Download document