Crucea Casei Regale a României

pentru Domni

Decernarea Crucii Casei Regale a României va fi făcută unor personalități în poziții importante în Casa Majestății Sale Regelui. Se poate decerna unor colaboratori ai Casei Regale care se bucură de prestigiu în societatea românească, reprezentând societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației, precum și organizații naționale sau internaționale.

Concept și desen decorație: Andreea Buga
Coordonare execuție și proiect: Adrian Buga

  • Cutie și brevet

  • Decorație pentru bărbați și brevet

  • Decorația Crucea Casei Regale a României

  • Decorație avers și Decorație revers

  • Detaliu avers Decorația Crucea Casei Regale a României

Crucea Casei Regale a României

Caracteristici

Decorația Crucea Casei Regale a României este din argint masiv 925 și email albastru. Ea este formată dintr-o cruce cu dimensiuni de 40x40 mm și dintr-o coroană cu dimensiunea de 20x20 mm. Pe față, decorația are, în mijlocul crucii de argint emailate, un cerc în care se află cifrul personal al Majestății Sale Regelui Mihai, împodobit cu 4 coroane mici. Pe verso, același cerc are stema regală.
La decorația pentru bărbați, panglica este de culoare argintie și are două dungi albastre pe margine și una pe mijloc. Forma panglicii este un dreptunghi vertical, adăugat deasupra coroanei. Decorația se prinde cu ac, precum broșa, la piept, în partea stângă.
Decorația se poartă la ocazii speciale, la costum închis, smoking sau frac.

Download document